Sommerutstilling

29 juni - 11 august

Liz Ravn - bilder

Liz Ravn har sin utdanning fra bl.a. Statens Kunst og Håndtverkskole og hun hadde sin debututstilling i 2012 i Moss med stor suksess. Hennes tidligere yrke var smykkedesigner/smykkekunstner og formingslærer. 
Det meste av Ravns kunst og grafikk er en mix av tegning og maling. Hun lager også collage av skrift og utklipp, og med innslag av detaljer fra foto. Hun kan begynne på lerret eller papir, men har i den senere tiden tegnet og malt mer og mer rent digitalt.

Hun uttaler dette om sin kunstform:

"Det meste av min kunst og grafikk er en mix av tegning og maling. Jeg kan også lage collage av skrift og utklipp, og med innslag av detaljer fra foto. Jeg kan begynne på lerret eller papir, men i den senere tid tegner og maler jeg mer og mer rent digitalt. Da maler jeg med pixler; 
En penn som fungerer som pensler og blyant på grafisk tegnebrett, (noe helsen er glad for da det er helt uten allergifremkallende damp og kjemikalier.)

Bildet blir det trykket som digital grafikk Digigraphie, også kalt DGA teknikk, med lysekte og vannbasert 12 fargers system. For beste fargestyring og kvalitetskontroll, trykker jeg alle mine bilder selv. På høyeste kvalitets akvarellpapir av 100 % bomull, Hahnemühle.  Hahnemühle er det beste kunstpapiret på markedet. Papiret har en herlig og dyp tekstur. Denne trykketeknikken sammen med den type papir, gjengir kunsten optimalt, og er unik med tanke på holdbarhet av fargestyrke og friskhet som er satt til drøye 200 år, sammenlignet med tradisjonelle trykkemetoder.
Originalene er altså originalgrafikk i store filer, og ikke reproduksjoner.
Grafikken blir kun trykket i et begrenset opplag, nummerert og med min signatur under bildet."


Ingebjørg Sordal - bilder

Ingebjørg Sordal kommer opprinnelig fra Kristiansand, med sterke bånd til Setesdal. Siden 1983 har hun vært bosatt i København og har utdanning både fra Norge og Danmark.

Hun arbeider med maleriet, og kvinneportrettet går ofte igjen i bildene hennes, der hun  utrykker en sinnstilstand, en pendling mellom stemninger. Kvinnenes røde kjoler gjør at deres identitet til en viss grad forsvinner, og de blir kanskje tidløse, men sterke individer.

Hun formidler et stille og indre rom i sine bilder.

 

Kristin Antonsen - keramikk

Kristin Antonsen er keramiker med verksted på Kulturfabrikken i Mandal. Her har hun formgitt leire gjennom modellering og plateteknikk siden 2006.

Hennes arbeider har ofte et humoristisk eller fabulerende tema, og ligger gjerne i grenselandet mellom bruksform og
skulpturelt uttrykk. Hun jobber som regel med steingodsleire som hun fargesetter med oksider og glasurer, gjerne med detaljer av bladgull. Formspråket er stramt og poengtert, mens titlene på arbeidene ofte er lekne og tuftet på krumspring i språket eller mellommenneskelige relasjoner.

Mange kjenner etter hvert hennes karakteristiske fuglehus – hus for fugler eller for menneskelig fabulering og fornøyelse. Noen har fått sin plass på private vegger, andre smykker det offentlige rom.

Kristin Antonsen er medlem av Norske Kunsthåndverkere (MNK), og har mottatt flere stipender for sitt arbeid. Hun figurerer i flere internasjonale bøker om keramikk, og er representert på gallerier spredt om i hele Norge.

Vi har tidligere hatt gleden av å stille ut arbeidene hennes og nå ser vi fram til nye og morsomme uttrykk.

 

Knapstad glass

Glassblåserne Jarle og Camilla Knapstad holder til i Kristiansand . 

Designer og utfører glassarbeidene sammen og har arbeidet som et kunstner team siden oppstarten i 1995.

Arbeidene er representert på en rekke gallerier og spenner fra funksjonelt kunsthåndverk til skulpturer.

 

Othilies keramikk - Keramikk til hverdags og fest.

Grethe Othilie Gullaksen fra Brekkestø står bak Othilies keramikk.

"Jeg bruker i hovedsak steingodsleire av litt ulike typer i det jeg lager.  Den kan være tilnærmet hvit, spettete, grå eller svart. I hovedsak dreier jeg, men bruker også plateteknikk. Alle gjenstander brennes to ganger. Først det som heter råbrann ved 960 grader, der godset går fra å være rått, ubrent og skjørt til å tåle å bli håndtert og glasert. Deretter kommer en glattbrann/glasurbrann ved 1240 grader, da sintrer godset og glasuren smelter «inn».

Jeg er glad i glasurer i lyse lette farger; sommerens palett. Glasurene er giftfrie og tåler bruk.

Keramikken tåler hverdagsbruk og oppvaskmaskin. Den tåler også å bli brukt i stekeovn ol. (Jeg bruker ikke keramikk i microbølgeovn)"

 

Liz Ravn

Liz Ravn

Kristin Antonsen - "My point exactly"

Knapstad glass

Ingebjørg Sordal 

Othilies keramikk

Othilies keramikk