Asset 12
Asset 12

Hyttetomter og flott turområde i høyfjellet Hillestadheia

Kjøp tomter Leie hytte

Eit eventyr på heia

På Hillestadheia kan du sikre deg flott hyttetomt med turområde i høyfjell, kun kort avstand fra Sørlandskysten. Her er nydelig turterreng om sommeren og oppkjørte skiløyper om vinteren. Her kan du bygge din drømmehytte uten byggeklausul. Ny skiløype på 13,5 km var klar til bruk i 2022.


Hytte på høyfjellet

Drømmen om hytte på høyfjellet er bare en kort kjøretur fra Sørlandskysten.
Hillestadheia ligger i Tovdal i Åmli kommune, nær Hillestad Galleri og er nærmeste høyfjellsområdet til kystbyene. Tenk å kunne ta på skiene rett utenfor hyttedøra etter en drøy times kjøring og ta en forfriskende skitur i ekte høyfjell. Eller hva med å friste auren i vanna ved hyttefeltet en fredagskveld. Det er en flott avslutning på arbeidsuka og en fin begynnelse på helga.

Stabil værforhold
Hillestadheia ligger på ca. 600 meter over havet i et av de områdene som er mest snøsikre og nær kysten. Det er vanligvis stabile vinterforhold og varme somre. Normalt har vi snø fra jul til påske. Om vinteren blir det kjørt opp mellom 25 til 32 km skiløyper  for både hyttegjester og dagsturister. Fra hytta kan du gå på topptur til Lindeknuten 858 moh. og se til sjøen. Følg oss på Facebook og få siste oppdatering på løypeforholda.

Vakker natur
På Hillestadheia får du følelsen med skikkelig villmark. Du kan skremme opp tiur og røy. I fjellbjørkeskogen og på snaufjellet kan du se rype og orrfugl. Når vårsola smelter snø og is, dukker sildrende bekker fram, og i små og store vann vakker auren.

Sommer og høst byr også på flotte naturopplevelser. Hyttefeltet er lokalisert i et terreng med mange vann, og i alle vann i nærheten av hyttefeltet er det aure. Har du fiskekort og fiskelykke, kan du få aure opp til en kilo.

Hillestad Galleriet har kunstutstillinger, utsalg og kafeer store deler av året. Galleriet er en populær turistdestinasjon for både barn og voksne, særlig fra Agder and Telemark. I området på utsiden av galleriet er det leiketårn og leikepark for barn.

Distanser:
- Kristiansand 90 km
- Arendal 70 km
- Oslo 300 km

Hyttetomter

Bygg din drømmehytte
På Hillestadheia har vi 154 høystandard, solrike og flotte tomter på 1-2 mål med helårs bilveg, strøm, vann og avløp. I vill og vakker natur og med fisk i fjellvannet. Hun kan du bygge hyttedrømmen din. Finere og bedre tilpasset hyttefelt skal du lete etter.

Hyttefeltet er planlagt slik at hver tomt har utsikt og godt med areal mot nabotomtene. Det går et helårs ur til alle steder, og om vinteren er det ca. 25-32 km merka skiløyper tilrettelagt for både turister og mosjonister.

Hyttetomtene ligger spredt i terrenget. Det er bygd fellesareal med søppelbod, gjesteparkering, og toalett. Det er privat helårsveg til felles parkeringsplass. Småvegene til hyttefeltene har bom som kan låses. Selv om det er strøm til hver hytte, blir det ikke vegbelysning. 

Miljø, komfort og villmark
Kombinasjonen komfort og natur er kjennetegn på Hillestadheia. Det legges vekt på høy standard i et naturområde med høy vernefaktor. Derfor er inngrepene i naturen små. Eget vannverk og naturbasert renseanlegg som resirkulerer avfallsstoffer, hindrer forurensing av vassdragene.

Tomtepriser
Tomteprisene er fordelt på fire felt og ligger mellom 300 000 og 700 000 kroner.
I prisen ligger helårsveg helt fram til tomta, framføring av strøm, vann og avløp. Feltet har eget vannverk og miljøvennlig renseanlegg.

Renovasjon og vedlikehold
Renovasjon sørger for det interkommunale renovasjonsselskapet for. Som hytter har bare en grunneier å forholde seg til. Utbygger ordner med vegvedlikehold, brøyting og oppkjøring av skiløyper om vinteren.

Grunneieren sørger for kultivering av 10-12 fiskevann.

Dokumenter:
Prospekt

Tomteoversikt Bjønnshiknatten

Reguleringsbestemmelser Lindeheia Sør

 

Reguleringsbestemmelser Bjønnshiknatten 2022
Tomteoversikt Grånhomen Sør
Tomteoversikt Lindheia sør

Tomteoversikt Rjupereirheia II

Reguleringsbestemmelser Rjupereirheia II

Reviderte bestemmelser haust 2022
Reguleringsplan
Prisliste Ledige tomter
Årlige utgifter

Løypekart

Nyttige lenker:
Åmli kommune www.amli.kommune.no


Tovdalsvassdraget Link: https://www.nve.no/vann-og-vassdrag/vassdragsforvaltning/verneplan-for-vassdrag/agder/020-3-tovdalsvassdraget/

Turistinfo Åmli Link: www.amli.kommune.no/politikk-og-organisasjon/velkommen-til-amli/    og

 https://www.visitsorlandet.com/arendal/amli/ 

 

Kontaktskjema

Navn *
E-post *
Telefon *
Melding

Utleiehytter

Bekkelihytta

Bekkelihytta ligger i sørvendt terreng med utsikt over Hillestadheia mot Skjeggedal.


Les mer / Online booking >

Grånhomtoppen

Grånhomtoppen ligger i sørvendt terreng med utsikt over Hillestadheia mot Skjeggedal.


Les mer / Online Booking >

Grånhombakken

Grånhombakken ligger i sørvendt terreng med utsikt over Hillestadheia mot Skjeggedal.


Les mer / Online booking >

Turtips

Åmli Topp20 turer

www.amli.kommune.no

DNT turstier

Det går merka sommerløyper til Skarvassbu og Grunnetjønnsbu fra Hillestadheia.
Her kan du overnatte på DNT sine hytter.

Storliheia

Rundløype i høyfjellet 8–10 km

Rjukanfossen

Rjukanfossen er et populært utfartsområde. 11 km fra Hillestad Galleri slutter fylkesveien og derfra går du en times tid langs Tovdalselva til der Årdalen naturreservat starter og fossen ligger. Når elva er stor, er fossen et fantastisk skue. Gå gjerne litt videre til toppen av fossen og ta matpakka der.

Barn på tur

Det er flere barnevennlige løyper. Den enkleste er Gaukåsen med utgangspunkt ved Hillestad Galleri.

Vær- og løypeinfo

Oppkjørte og merkede
Løyper:Det er 30 - 35 km langrennsløyper om vinteren. Merka turløyper sommers tid knytter Hillestadheia til DNT sitt løypenett og tre av Topp20 turar i Åmli har sitt utgangspunkt fra Hillestadheia.

Barmarksløypene er merka med blå maling.
Skiløypene er merket med skilt i alle kryss. Skiløyperetninga kan de enkelte bestemme seg selv, med tanke på det. På kartet er det anbefalt løype retning. Husk å ta med all søppel tilbake

Parkering og toalettfasiliteter
Det er selvbetjent betalveg opp til Hillestadheia. På Hillestadheia finner du stor parkeringsplass, toalett og infotavle.

Betalvei - avgift kr 60 og løypeavgift kr. 25
Betales kontant/vipps i kassa ved start av Hillestadvegen eller med kort på Hillestad Galleri på vei opp. Dekker blant annet parkering og veiavgift.

Fiskekort

Det er fisk i vanna. Fiskekort kr. 50 kan kjøpes på Hillestad Galleri eller kontant/vipps i kassea på Hillestadvegen.

Nyttige lenker
Last ned løypekart her
Skiløypeprofil for Storliheia ( www.strava.com/activities/242206841 )
Klikk her for å se hvem på Hillestadheia (år)
Følg Hillestadheia på facebook med oppdatert løypeinfo 

 

Kontakt oss

Hillestadheia
Gunnar Hillestad
Daglig leder
M +47 975 98 085
gunnar@hillestad.no

> Følg Hillestadheia på Facebook