Juleutstilling 2019

2 november - 22 desember

Kollektivutstilling

I år er det 4 gjesteutstillere på årets juleutstilling. I tillegg vil det være flere av våre faste kunstnere som  har bilder utstilt, 

og som vanlig vil en del av galleriet være fylt med julerelaterte produkter, bl.a. tekstiler fra Ekelund.

Gjesteutstillere er:

Renate Løvli 

Bor i Ringsaker kommune og driver  LEIRBRENT, et lite porselensfirma med håndlagde og unike porselensprodukter.

LEIRBRENT ble til i 2010, og er hennes store keramikkdrøm, realisert til virkelighet!

"Porselen er et vakkert og slitesterkt materale. 
Som keramiker er jeg opptatt av å lage estetiske og særegne produkter som skiller seg litt ut i mengden. 
Jeg ønsker at produktene skal kjennetegnes ved lekent uttrykk. Nytenking i kombinasjon med nostalgi er viktige trekk ved mitt arbeid. 
Samtidig stilles det store krav til kvalitet, funksjonalitet og bruksvennlighet. 
Jeg ønsker at mine produkter skal vekke både nysgjerrighet og begeistring hos betrakerne. Like fullt håper jeg at de både gleder, inspirerer og overrasker! "

Shaban Bamerni - bilder

Shaban Bamerni ble født i 1967, og kommer opprinnelig fra Kurdistan. Han begynte å male mennesker og natur da han gikk på barneskolen. En viktig inspirasjon var fra et Tv program som heter "det lille atelier". Som 16-åring bestemte han seg for at kunst var det han ville leve av, til tross for interesse i blant annet musikk. Maleriet hadde en langsomhet og tungvinthet han ønsket å arbeide med. Mellom 1992 og 1997 studerte ved en kunstskole i Kurdistan, hvor han også senere ble lærer. I 1999 bestemte han seg for å komme til Norge på grunn av situasjonen i Irak.

 Han benytter ofte kniv fremfor pensel når han maler, men ofte en kombinasjon. Jeg maler både mennesker og natur og bygninger og alt som er i bevegelse, en lidenskap som tydelig kommer frem i mine utrykk. Han har deltatt flere kollektive utstillinger i Norge, samt tre separatutstillinger. Hans bilder er innkjøpt bade privat og offentlig, blant annet I Askim og Stokke kommune. 

 Unni Knutsen - glassarbeid

Født i Sandnes i 1952, og flyttet til Kristiansand da hun var 13 år gammel.

Hun har utdannelse fra ulike Husflidskoler og Bergen Kunsthåndverkskole, tekstillinje. Startet systue i Trøndelag, Unik Design AS med 5 ansatte, hvor hun designet, sydde og leverte klær til ca. 60 butikker over hele landet.

Flyttet i 1990 til Østlandet og har fått tegne/maleundervisning hos Reidar Finsrud, Jan Cato Bøddger, Mosebekkskolen og Dang van Ty's maleskole.  Det var på Mosebekkskolen hun fikk øynene opp for mosaikk, og brikkene falt bokstavlig talt på plass. Samtidig lærte hun å brenne glass , og oppdaget hvordan disse to teknikkene utfylte hverandre. I 2003 blei firma Kunstunik født. Unni Knutsen arbeider nå som glasskunstner på heltid med eget verksted i Drøbak.

Kristina Skage – illustrasjon

Kristina Skage, født 1987, er født og oppvokst i Grimstad, der hun også er tilbake og har bosatt seg etter 6 år i Stavanger.  Hun studerte kunstfag og kunsthistorie med spesialisering i maling på Nordisk institutt for Scene og Studio i Oslo. Deretter tok hun bachelor i «Illustrasjon og Animasjon» ved Kingston universitet i Kingston, London. Etter utdanningen har hun jobbet freelance med store og små prosjekter innenfor maleri, illustrasjon og tegning i Norge og England. Hun har gjort mange spennende oppdrag for ulike firmaer, bedrifter og privatpersoner. Hun tegner blant annet illustrasjoner for postkort, lager plakater og malerier og produserer barne-illustrasjoner.

Hun har vært med i Grimstad kunstforenings sin sommerutstilling i 2013 og 2017 og har malt malerier for Platebaren i sentrum og store veggillustrasjoner for IVAS i Østerhus, Holvika. Kristina's stil er grafisk, med sterke farger og klare linjer. Hun liker å jobbe med bilder som leker med kontrasten mellom virkelighet og fantasi. I tillegg til dette mestrer hun mange ulike maleteknikker og spesialiserer seg i frihåndstegning og portretter.

Hun jobber nå som faglærer i kunstfag og elsker å inspirere unge kreative i sine fag. Hun tar oppdrag som illustratør og maler, og jobber med egne kreative prosjekter på siden av dette.

 

 

 

Shaban Bamerni

Shaban Bamerni

Shaban Bamerni

Renate Løvli - porselensbolle "Badehette"

Renate Løvli - porselensskåler

Renate Løvli - porselenskopper

Renate Løvli - porselensskål

Unni Knutsen - glassengler 

Unni Knutsen - glassengler

Unni Knutsen - "små drømmer"

Kristina Skage - illustrasjon "Drømmehytta"